• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe stel ik in Outlook 2016 een e-mailaccount in met IMAP?

In dit voorbeeld ga ik uit van het instellen van e-mailaccount voorbeeld@backslash.nl.

En van het gebruik van de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname (smtp.yourname.nl) met gebruiker uitgaand@backslash.nl. (Zie: Uitgaande (SMTP) mailserver)

Open Outlook 2016 en klik op Bestand.

Klik op de knop Account toevoegen.

Dan opent het volgende scherm.

Vul het e-mailaccount in dat u wilt gaan gebruiken. Vink aan: Ik wil mijn account handmatig instellen. Klik op: Verbinding maken.

U komt in het volgende scherm.

Kies IMAP.

Het volgende scherm opent.

Vul in bij Inkomende e-mail:

Server voor inkomende e-mail: domeinnaam-nl.securemail.yourname.nl (in het voorbeeld: backslash-nl.securemail.yourname.nl)

Poort: 993

Versleutelingsmethode: SSL/TLS

Beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) is verplicht: aanvinken

Vul in bij Uitgaande e-mail:

Server voor uitgaande e-mail: smtp.yourname.nl

Poort: 587

Versleutelingsmethode: STARTTLS

Beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) is verplicht: uitvinken

Klik op Volgende.

Het volgende scherm opent.

Vul hier het wachtwoord in voor het e-mailaccount dat u instelt. En klik op Verbinding maken.

Het volgende scherm opent.

Vul hier de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de uitgaande (SMTP) mailserver in.

(Zie eventueel: Waar vind ik de inloggegevens voor de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname?)

Klik op OK.

Het volgende scherm opent.

Het account is ingesteld. Klik op Ok.

Open daarna meteen de accountinstellingen van het net toegevoegde e-mailaccount.

(Klik op: Bestand > Accountinstellingen > open het e-mailaccount door dubbelklikken.)

Dan opent het volgende scherm.

Vul hier bij Aanmeldingsgegevens de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de inkomende e-mail opnieuw in.

Gebruikersnaam: naam van het e-mailaccount (voorbeeld@backslash.nl)

Wachtwoord: het wachtwoord voor het e-mailaccount

Klik op Meer instellingen. En kies tabblad Server voor uitgaande e-mail.

Selecteer hier Aanmelden met.

En vul opnieuw de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de uitgaande (SMTP) mailserver in.

Kies daarna tabblad Geavanceerd.

Vul op tabblad Geavanceerd bij Pad van de hoofdmap "inbox" in.

En klik op OK.

Klik daarna op Volgende.

Dan zal Outlook het account gaan testen (als Accountinstellingen automatisch testen wanneer er op Volgende wordt geklikt staat aangevinkt).

Als de test goed gaat is het e-mailaccount toegevoegd en ingesteld.

Er kan dan e-mail mee worden ontvangen.

En er kan e-mail mee worden gestuurd.