• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe kan ik mijn e-mailaccount toevoegen aan Gmail? Inkomende e-mail

U kunt een e-mailaccount dat is aangemaakt bij uw domeinnaam toevoegen aan Gmail. Dan kunt u de e-mails die in dat e-mailaccount binnenkomen ophalen en inzien in Gmail.

Om een e-mailaccount toe te voegen logt u via de browser in op Gmail.

Dan kiest u voor Instellingen (het tandwielsymbool rechts boven).

En daarna voor tabblad Accounts en import

Op dat tabblad kunt u bij E-mail bekijken uit andere accounts kiezen voor Een e-mailaccount toevoegen.

Dan opent het volgende scherm.

Vul bij e-mailadres de naam van het e-mailaccount in. (Het mag ook een alias van het e-mailaccount zijn.)

En klik op Volgende. Dan opent het volgende scherm.

Kies voor E-mail importeren uit mijn andere account (POP3).

Klik op Volgende. Dan opent het volgende scherm.

Vul bij gebruikersnaam de naam van het e-mailaccount in.

Bij wachtwoord vult u het wachtwoord voor het e-mailaccount in.

Bij POP-server vult u de servernaam voor inkomende e-mail in.

Dat is: domeinnaam-nl.securemail.yourname.nl (Als de domeinnaam bijvoorbeeld 'backslash.nl' is dan wordt de naam voor de server voor inkomende e-mail: backslash-nl.securemail.yourname.nl. Als de domeinnaam backslash.com is dan wordt de naam van de server voor inkomende e-mail: backslash-com.securemail.yourname.nl.)

Bij Poort kiest u 995.

De optie Een kopie van opgehaalde berichten op de server achterlaten kunt u het beste aanvinken.

De optie Altijd een beveiligde verbinding (SSL) gebruiken wanneer e-mailberichten worden opgehaald moet u aanvinken.

Daarna kiest u voor Account toevoegen.

Het e-mailaccount wordt dan toegevoegd aan Gmail.

Gmail zal de e-mails van het toegevoegde e-mailaccount ophalen.