• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe kan ik een WordPress website verplaatsen?

Wanneer u een WordPress website wilt verplaatsen dan is dat het meest eenvoudig te doen met behulp van een plugin. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verplaatsen van de site van een subdirectory naar de hoofdmap (dus van https://domeinnaam.nl/subdirectory naar https://domeinnaam.nl).

We raden hiervoor het gebruik aan van Duplicator. Zie: Duplicator

U kunt daarbij de volgende stappen volgen.

1) Installeer de plugin Duplicator in WordPress.

2) Maak met Duplicator twee bestanden: een archive.zip en een installer.php bestand. Klik daarvoor in het Duplicator scherm op Maak nieuwe.

3) Download die bestanden. En plaats die bestanden in de map waar u de website naar toe wilt verplaatsen.

Als daar  bestanden van een te vervangen website staan dan moet u die eerst verwijderen. (Indien nodig of gewenst maakt u van die bestanden eerst een back-up. Zie: Hoe maak ik een back-up?)

Als u de website naar de hoofdmap van een domeinnaam wilt verplaatsen (zodat de website bereikbaar wordt op https://domeinnaam.nl) dan plaats u de bestanden in de map httpdocs/ van dat domein.

4) Maak een lege database aan. Zie: Hoe maak ik een database?

5) Open daarna in een browser het bestand installer.php. Als u de website wilt plaatsen op http://domeinnaam.nl dan heeft u installer.php in de map httpdocs geplaatst en opent u in uw browser http://domeinnaam.nl/installer.php.

Daarmee opent u een installatiescherm.

Negeer de waarschuwing over Open Base, accepteer de voorwaarden en kies Next.

Dan opent installatiescherm 2 van 4.

Vul hier de connectiegegevens van de lege database in.

Host (de database server): dat is bijvoorbeeld: mysql-01.yourname.nl

Database (de database naam): dat is bijvoorbeeld: backslash_nl_test_wp

User (de database gebruiker): dat is bijvoorbeeld: Sander

Wachtwoord: het wachtwoord voor de database

Klik op Test Database. En daarna op Next.

Klik op Yes bij de pop-up Install Confirmation.

Controleer in installatiescherm 3 de URL waarop de website wordt geïnstalleerd en klik op Next.

Dan is de website daarna geïnstalleerd op de nieuwe plek.

Log in op WordPress op de nieuwe plek (klik op Site Login). (Gebruikersnamen en wachtwoorden om in te loggen zijn ongewijzigd.) En verwijder daar de installatiebestanden van Duplicator (dat is belangrijk voor de veiligheid van de website).