• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Wat is de Plesk beheeromgeving?

In de Plesk beheeromgeving kunt u verschillende zaken van de hosting bij een domeinnaam beheren.

De volgende dingen kunt u er doen:

• Een (MySQL) database aanmaken voor het domein (zie: Hoe maak ik een database?).
  • Statistieken voor de website bekijken.
  • Bestandsbeheer voor de bestanden van de website (via de File Manager).
  • Bestanden van de website in een editor bijwerken.
  • Een back-up van de website maken (zie Hoe maak ik een back-up van de website?).
  • Logbestanden van de website bekijken.
  • Een met een wachtwoord beveiligde (sub)directory maken.
  • Toevoegingen voor de website via apps installeren (maar als u WordPress wilt installeren kunt u dat beter even aan onze helpdesk vragen, dan zetten zij WordPress voor u klaar).
  • E-mailadressen bij de domeinnaam maken en verwijderen (dit kunt u ook in het Customer Portal doen)
  • E-mailaccounts bij de domeinnaam maken, beheren (forwarding, alliassen, Auto-Reply) en verwijderen (maar dit kan ook heel goed in het Customer Portal gedaan worden).

Hoe u kunt inloggen in Plesk leest u hier: Hoe log ik in op de Plesk beheeromgeving?