• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe maak ik een back-up van de website?

Via FTP kunt u eenvoudig een back-up maken van de bestanden van uw website. Maak via FTP verbinding met uw website. Zie: Hoe maak ik verbinding met mij website via FTP?

Op het moment dat u via FTP bent verbonden ziet u aan de rechterkant van het scherm de mappenstructuur en bestanden die op de webserver staan. U selecteert daar de map httpdocs. Dat is de map waarin de bestanden van de website staan. Wanneer u daarna een rechter muisklik uitvoert dan kunt u in het menu dat uitklapt kiezen voor: Downloaden. Daarmee kunt u de bestanden die in de map httpdocs staan downloaden naar een computer. Daarmee maakt u een backup van de bestanden.

Het is ook mogelijk een back-up van de website te maken via de Plesk beheeromgeving. Zie: Hoe log ik in op Plesk?

In Plesk opent u de File Manager en selecteert u de map httpdocs. Selecteer alle mappen en bestanden in de map httpdocs (door het aanvinken van het vinkje bovenin).

Klik dan op Add to Archive. Daarmee pakt u alle geselecteerde mappen en bestanden in. U moet daarbij een naam opgeven voor de ingepakte bestanden (bijvoorbeeld "back-up website"). De ingepakte bestanden kunt u daarna downloaden. Dat doet u door het aangemaakte .zip bestand te selecteren en helemaal achter in de regel met gegevens van dat bestand te klikken op het pictogram met de drie horizontale streepjes.

Klik daarna op downloaden om het .zip bestand te downloaden. Die slaat u op een geschikte plek op uw computer of laptop op. U heeft dan een back-up van de website gemaakt.

Hoe u een back-up van een database kan maken ziet u hier: Hoe maak ik een back-up van een database?