• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe voeg ik een SSL certificaat toe aan mijn website?

We hebben alle domeinnamen voorzien van een SSL Certificaat (een Lets Encrypt certificaat).

In principe is een website daarmee beschikbaar via een beveiligde verbinding (via https://domeinnaam.nl). De adresbalk laat bij een beveiligde verbinding een groen slotje (of een gesloten slot) zien.

Het kan zijn dat een browser nog aangeeft aan dat de website niet via beveiligde verbinding beschikbaar is. U kunt hier lezen waarom dat zo is: Waarom is mijn website nog niet bereikbaar via een beveiligde verbinding?

Hoe u bezoekers van de website automatisch doorstuurt naar de beveiligde versie van de website kunt u hier vinden: Hoe stuur ik bezoekers door naar de beveiligde versie van de website?

Het certificaat is ook geldig voor alle subdirectories (https://domeinnaam.nl/subdirectory/).

Subdomeinen (https://subdomein.domeinnaam.nl/) kunnen niet worden voorzien van het certificaat.

Het Lets Encrypt certificaat biedt domeinvalidatie. Daarbij is gecontroleerd of de aanvrager controle heeft over het domein.

Afhankelijk van de waarde en gevoeligheid van de informatie die via de website wordt verstuurd is het misschien nodig een certificaat met organisatie validatie of uitgebreide validatie (extended validation) te gebruiken.
Bij een certificaat met organisatie validatie worden ook de bedrijfsgegevens gecontroleerd en in het certificaat opgenomen. In het geval van uitgebreide validatie is de controle uitgebreider. De bedrijfsnaam wordt daarbij in het groen in de adresbalk opgenomen.

Indien u een ander certificaat dan het Lets Encrypt certificaat wilt gebruiken dan heeft u een Business hostingabonnement nodig. De website krijgt daarmee de mogelijkheid om een ander SSL-certificaat te gebruiken.

U kunt het certificaat vervolgens zelf regelen. Maar wij kunnen dat voor ook u verzorgen. De kosten van een certificaat met organisatie validatie bedragen in dat geval ongeveer € 50,- per jaar ex btw.