• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe maak ik een back-up van een database?

Een back-up van een database kunt u in de Plesk beheeromgeving maken.

Zie: Hoe log ik in op Plesk?

In Plesk kiest u voor Databases.

In het scherm Databases kiest u de database waarvan u een back-up wilt maken. Klik bij die database op Export Dump.

In het pop-up scherm wordt al een naam gegeven voor de back-up van de inhoud van de database. En u moet de map selecteren waar de betreffende dump wordt opgeslagen. Klik op Ok en de dump wordt gemaakt.

Zoek het bestand van de dump daarna op in de map waar deze is opgeslagen. Selecteer het betreffende .zip bestand. Klik daarna helemaal achter in de regel met de gegevens van het .zip bestand op het pictogram met de drie horizontale streepjes.

Klik daarna op downloaden om het .zip bestand te downloaden. Die slaat u op een geschikte plek op uw computer of laptop op. U heeft dan een back-up van de database gemaakt.