• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe maak ik verbinding met mijn website via FTP?

Verbinding maken met uw website via FTP kunt u doen met een FTP-programma. Wij raden het FTP-programma Filezilla aan. Filezilla is gratis en werkt intuïtief.

Op de website van Filezilla kunt u het programma downloaden.

Om via FTP in te loggen op de webruimte van uw domein heeft u de FTP inloggegevens nodig.

Het gaat dan om: 1) hostnaam/servernaam, 2) FTP gebruikersnaam en 3) FTP wachtwoord.

Die gegevens heeft u van ons ontvangen bij oplevering van het hostingpakket.

Als u de gegevens niet meer heeft kunt u de hostnaam/servernaam en de FTP gebruikersnaam opzoeken in het Customer Portal. In het Customer Portal kunt u ook een (nieuw) wachtwoord voor FTP instellen.            Zie: wachtwoord FTP opnieuw instellen

Om verbinding te maken via FTP:

Start Filezilla en vul de gegevens voor de verbinding in als volgt:

Hostnaam / Servernaam: vul hier de domeinnaam in (zonder www)

Gebruikersnaam: vul hier de FTP gebruikersnaam in

Wachtwoord: vul hier het FTP wachtwoord in

Klik op Snelverbinden

Filezilla maakt dan verbinding met de webruimte van de domeinnaam.

Aan de linkerkant van het scherm ziet u dan de mappen en bestanden die op uw computer staan.

Aan de rechterkant ziet u de mappen en bestanden die in de webruimte van uw domein staan.