• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe kan ik WordPress instellen voor gebruik beveiligde verbinding/SSL?

Om een beveiligde verbinding/SSL te kunnen gebruiken op een WordPress website moet er eerst een SSL certificaat op de website worden geplaatst.

Dat hebben wij alvast voor u gedaan. (Zie: Hoe voeg ik een SSL certificaat toe aan mijn website?)

Om de beveiligde verbinding/SSL vervolgens te kunnen gebruiken op een WordPress website moet u nog een aantal dingen doen.

1) De URL instellingen van de website moeten worden aangepast. Ga in de WordPress beheeromgeving naar Instellingen > Algemeen (Settings > General).

Pas daar de URL van het WordPress-adres en het Siteadres aan naar https://uwdomeinnaam.nl.

2) Voeg voor een al bestaande WordPress website een redirect van http:// naar https:// toe.

Dat doet u in het .htaccess bestand.

Ga naar in Plesk of via FTP naar de map /httpdocs/ van uw domein/webruimte. Daar kunt u het .htaccess bestand aanpassen (of toevoegen). U voegt de volgende code toe aan het .htaccess bestand:

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://www.domeinnaam.nl/$1 [R,L]
</IfModule>

Deze code kunt u plaatsen vóór andere code die in het .htaccess bestand staat. Voor 'domeinnaam.nl' vult u uw eigen domeinnaam in. Hiermee maakt u alle URLs https. En plaatst u de inhoud van de site op https.

3)  Op pagina's van de website kunnen daarna nog links voorkomen die moeten worden bijgewerkt. Ga daarvoor naar de WordPress beheeromgeving > Pagina's > Alle pagina's. Open pagina's waarop een link voorkomt. Selecteer de link en kies Bewerken. En vervolgens Bijwerken. En klik daarna nog een keer op de Bijwerken knop voor de Pagina.

Als alles is bijgewerkt zou de WordPress website via een beveiligde verbinding beschikbaar moeten zijn. De adresbalk laat dan een groen slotje (of een gesloten slot) zien.