• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe kan ik mijn e-mailaccount toevoegen aan Gmail? Uitgaande e-mail

U kunt een e-mailaccount dat is aangemaakt bij uw domeinnaam toevoegen aan Gmail zodat u vanuit Gmail e-mails voor dat e-mailaccount kunt sturen. Dat kan op de volgende manier.

Om een e-mailaccount toe te voegen logt u via de browser in op Gmail.

Dan kiest u voor Instellingen (het tandwielsymbool rechts boven).

En daarna voor tabblad Accounts en import

Bij Mail verzenden als: kiest u Nog een e-mailadres toevoegen.

Dan opent het volgende scherm:

Hier vult u het e-mailadres in dat u wilt toevoegen aan Gmail. En vult u een naam in voor het e-mailadres dat u toevoegt. Beschouwen als alias kunt u aangevinkt laten.

Klik op Volgende stap >>

Dan opent het volgende scherm:

Hier geeft u de gegevens van een uitgaande (SMTP) mailserver op die u voor dit e-mailadres kunt gebruiken. Als u gebruik maakt van de uitgaande (SMTP) mailserver van uw internetprovider dan kunt u de gegevens van die mailserver invullen (de betreffende gegevens kunt u bij uw internetprovider opvragen).

Als u gebruik maakt van de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname dan kunt u hier de volgende gegevens invullen:

SMTP server: smtp.yourname.nl

Poort: 587

Gebruikersnaam: de gebruikersnaam voor de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname*

Wachtwoord: het wachtwoord voor de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname*

Vink aan: Beveiligde verbinding via TLS

Kies daarna voor: Account toevoegen

(* Gebruikersnaam en wachtwoord voor gebruik van de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname kunt u terugvinden of instellen in de Customer Portal.)

Daarna opent het volgende scherm:

Haal de naar het e-mailadres verzonden bevestigingscode op, vul deze in en klik op Controleren.

Het e-mailadres wordt toegevoegd aan Gmail.

Op het tabblad Accounts en import van het Instellingen scherm in Gmail kunt u daarna nog aangeven of bij het beantwoorden van een bericht standaard wordt gekozen voor Beantwoorden vanaf hetzelfde adres waar het bericht naartoe is verzonden of Altijd antwoorden vanaf mijn standaardadres (dat adres is ook op het moment van antwoorden te wijzigen).