• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe stel ik een SPF record in?

Een SPF record kan worden toegevoegd aan de DNS records van een domein.
Het is eigenlijk een TXT record waarin wordt aangegeven welke mailservers e-mail sturen voor een bepaalde domeinnaam.

Bij het instellen van een SPF record voegt u dus een TXT record toe.
Het 'naam'-veld kan daarbij leegblijven.
In het 'waarde'-veld vult u in: v=spf1 ..... -all
Daarbij geeft u op de puntjes aan welke mailservers mail sturen voor het domein.

Als u een SPF record wilt instellen voor de uitgaande mailservers van Yourname dan maakt u het volgende record aan:

Naam          Type        Waarde

TXT         v=spf1 a a:mx01.yournamewebhosting.com a:mx02.yournamewebhosting.com -all

Als u andere mailservers wilt instellen in het SPF record kunt u onderstaande syntax gebruiken:

Syntax voor een SPF record:

v=spf1
Dit geeft aan dat het record een SPF-record is. Hier begint een SPF-record altijd mee.

a
Dit geeft aan dat e-mail mag worden verzonden vanaf alle A-records in de DNS.

mx
Dit geeft aan dat e-mail mag worden verzonden vanaf de servers die zijn ingesteld als ontvangende server.

a:domeinnaam.nl
E-mail mag worden verzonden door de server achter het A-record in het DNS van domeinnaam.nl.

mx:domeinnaam.nl
E-mail mag worden verzonden door de server achter het MX-record in het DNS van domeinnaam.nl.

ip4:87.250.154.255
E-mail mag worden verzonden door de server op IPv4-adres 87.250.154.255.

include:domeinnaam.nl
Dit geeft aan dat het SPF-record van domeinnaam.nl wordt gebruikt.

-all of ~all                                                                                                                                 Hiermee geeft u aan dat andere dan de opgegeven mailservers niet als geldige uitgaande mailserver gelden. Het record wordt hiermee afgesloten.

Meer informatie over de syntax van SPF records vindt u hier: SPF Record Syntax

De DNS records voor een domein kunt u instellen via het Customer Portal (zie Waar kan ik DNS records aanpassen?)

Inlogpagina Customer Portal