• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Welke domeinnaam kan ik registreren?

Beschikbaarheid
Is de domeinnaam die u bedacht heeft wel te registreren of heeft iemand anders deze domeinnaam al geregistreerd? U kunt op deze pagina: Domeinnaam registreren de gewenste domeinnaam invullen en controleren of de domeinnaam beschikbaar is. Als de domeinnaam al geregistreerd is, kunt u een andere domeinnaam bedenken.

Extensie
Het is belangrijk om een domeinnaam te kiezen met de extensie die bij u past. Als u bijvoorbeeld als bedrijf alleen in Nederland zaken doet, ligt het voor de hand om een .nl domeinnaam vast te leggen. Werkt u internationaal, dan kunnen domeinextensies zoals .eu of .com beter zijn. Een .org domein is geschikt voor niet-commerciële organisaties.

U kunt via ons alle extensies van de wereld registreren. Heeft u een vestiging in China, dan kunt u via ons een domeinnaam met Chinese extensie vastleggen.

Gemakkelijk en logisch
Een domeinnaam waar uw bedrijfsnaam in staat of het soort werkzaamheden is vaak makkelijker te onthouden en geeft vaak een goed beeld van wat een bezoeker van het domein kan verwachten.

Lengte
Een korte domeinnaam wordt vaak makkelijker onthouden. De meeste eenvoudige korte domeinen zijn al bezet, maar misschien niet met een alternatieve extensie. Voorkomt in elk geval dat uw domeinnaam te lang wordt. Een heellangedomeinnaamdiemensen.nl moeten overnemen of onthouden, vergroot de kans op spelfouten en het mislopen van bezoekers.

Google
Google geeft domeinen die te maken hebben met de inhoud van de site een hogere ranking. Zo kan een autogarage het beste de term 'garage' of 'autobedrijf' in de domeinnaam opnemen.

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen