• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Instellen e-mailaccount in Outlook 2013

Open Outlook en klik op Bestand.

Het volgende scherm opent:

Klik op de knop Account toevoegen.

Het volgende scherm opent:

Vink aan: Handmatige instelling of extra servertypen

En klik op Volgende.

Het volgende scherm opent:

Vink aan: POP of IMAP

En klik op Volgende.

Het volgende scherm opent:

In dit voorbeeld gaan we uit van e-mailaccount sander@backslash.nl. En van het gebruik van de uitgaande (SMTP) server van Yourname.

In dit scherm vult u in:

E-mailadres: het e-mailaccount waar het om gaat (sander@backslash.nl)

Type account: kies voor POP of voor IMAP

Server voor inkomende e-mail: mail.domeinnaam.nl (voorbeeld: mail.backslash.nl)

Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.yourname.nl

Gebruikersnaam: het e-mailaccount waar het om gaat (voorbeeld: sander@backslash.nl)

Wachtwoord: het wachtwoord voor het e-mailaccount

Wachtwoord onthouden: aanvinken.

Beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) is verplicht: uitvinken!

Klik op Volgende.

Het volgende scherm opent:

Klik op tab Server voor uitgaande e-mail.

U komt op het volgende tabblad:

We gaan in dit voorbeeld uit van het gebruik van de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname.

In dat geval vult u hier in:

Aanvinken: Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist.

Aanvinken: Aanmelden met

Gebruikersnaam: de gebruikersnaam voor de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname (die gebruikersnaam kunt u zelf aanmaken in het Customer Portal)

Wachtwoord: het wachtwoord voor de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname (dat wachtwoord kunt u zelf instellen in het Customer Portal)

Aanvinken: Wachtwoord onthouden

Beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) is verplicht: uitvinken!

Klik op tab Geavanceerd.

U komt op het volgende tabblad:

Vul hier in:

Inkomende e-mail (IMAP): 143

(Als u POP gebruikt dan vult u hier 110 in.)

Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: Geen!

Uitgaande e-mail (SMTP): 587

(We gaan hier weer uit van het gebruik van de SMTP server van Yourname.)

Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: Geen!

Vul in bij Pad van de hoofdmap: inbox

Klik op OK.

Klik op Volgende.

Outlook zal de instellingen nu testen.

Nadat de tests zijn voltooid klikt u op Sluiten.

Het volgende scherm opent:

Klik op Voltooien.

Het e-mailaccount is nu ingesteld in Outlook.