• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Wat is Pop en wat is IMAP?

Een e-mailaccount heeft een mailbox op de mailserver. Daarin komen e-mails die naar het e-mailaccount worden gestuurd aan. Met een e-mailprogramma (zoals Outlook) kunt u die e-mails binnenhalen op uw pc, laptop, tablet of smartphone.

POP en IMAP zijn twee verschillende protocollen voor e-mailprogramma's om e-mail van een e-mailserver op te halen.

POP haalt de e-mails van de mailserver af en slaat ze lokaal op. De meeste POP mailprogramma's bieden ook de mogelijkheid om een kopie van de opgehaalde e-mail op de mailserver te bewaren (voor bijvoorbeeld een periode van 14 dagen).

IMAP haalt een kopie van de e-mails van de mailserver op. IMAP laat de e-mails dus op de server staan. Veranderingen aan de status van de e-mails (bijvoorbeeld wanneer een e-mail wordt verwijderd) worden weer weggeschreven naar de mailserver. Op die manier houdt de mailserver de laatste stand van zaken voor een e-mailaccount bij.

Kies voor POP als:

• u een e-mailacount maar op één apparaat (computer/ laptop/ telefoon) gebruikt
  • u niet teveel ruimte op de server wil gebruiken voor uw e-mailaccount(s)

Kies voor IMAP als:

• u een e-mailaccount op meerdere apparaten (computer/ laptop/ telefoon) gebruikt
  • u wilt dat u op die apparaten steeds hetzelfde overzicht en steeds de laatste stand van zaken van het e-mailaccount ziet
  • u een kopie van uw e-mails op de mailserver wilt bewaren

Bij gebruik van IMAP geldt dat e-mails in de map Verwijderde items na 60 dagen van de mailserver worden verwijderd. Als u bij het gebruik van IMAP e-mails die u verwijdert langer wilt bewaren dan kunt u daarvoor een aparte map (bijvoorbeeld 'Archief') maken.