• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Instellen e-mailaccount in Android

We leggen hier uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op een smartphone met besturingssysteem Android.

We gaan in deze beschrijving uit van het gebruik van de Gmail App. (Het kan natuurlijk zijn dat u een ander e-mailprogramma op uw telefoon gebruikt.)

Open de Gmail App.

Ga naar instellingen en kies voor Account toevoegen.

Kies in het scherm E-mail instellen voor Persoonlijk (IMAP/POP) en klik op Volgende.

Vul de naam van het e-mailadres in en klik op Volgende.

Maak een keuze uit type account: POP of IMAP. (Als u het e-mailaccount vanaf meerdere apparaten gebruikt is IMAP aan te bevelen.) Klik op Volgende.

Geef het wachtwoord voor het e-mailaccount (wachtwoord voor inkomende mail). Klik op Volgende.

Dan opent het scherm Instellingen voor de inkomende server. Vul hier in:

Gebruikersnaam: de naam van het e-mailaccount

Wachtwoord: staat er al (is in het vorige scherm opgegeven)

Server: mail.domeinnaam.nl

Bij gebruik IMAP > Poort: 143

Bij gebruik POP > Poort 110

Beveiligingstype: Geen!

Klik op volgende.

Daarna moet u de gegevens voor de Uitgaande server invullen. Vul hier in:

SMTP-server: smtp.yourname.nl

Poort: 587

Beveiligingstype: geen

Aanvinken: Inloggen vereisen

Gebruikersnaam: de gebruikersnaam van voor de Uitgaande (SMTP) server

Wachtwoord: het wachtwoord voor de Uitgaande (SMTP) server

Klik op volgende.

Pas de opties voor het account desgewenst aan en/of klik op volgende.

In dit scherm kunt u eventueel nog instellen:

- een naam voor het account;

- de naam die wordt weergegeven in verzonden berichten.

Klik op volgende.

Het account is nu ingesteld en klaar om te gebruiken.