• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe publiceer ik bestanden van een website via FTP?

Wanneer u een website heeft gemaakt (of aangepast) en u wilt de bestanden publiceren op het internet, dan kunt u dat met een FTP-programma doen.

Wij raden het FTP-programma Filezilla aan.

Filezilla is gratis en werkt intuïtief.

Op de website van Filezilla kunt u het programma downloaden.

Stap 1 Verbinding maken met de webserver via FTP

Hoe u via FTP verbinding maakt met de webserver ziet u hier: Hoe maak ik verbinding met mijn webruimte via FTP?

Stap 2 Bestanden publiceren

Als u via FTP verbonden bent met de webserver ziet u aan de linkerkant van het scherm de mappen en bestanden die op de eigen computer staan.

Aan de rechterkant ziet u de mappen en bestanden die in de webruimte van de domeinnaam (op de webserver) staan.

Wanneer u aan de linkerkant een bestand of map selecteert en een rechter muisklik uitvoert dan kunt u in het menu dat uitklapt kiezen voor: Uploaden. Daarmee kunt u de betreffende bestanden en/of mappen uploaden naar de webserver.

Wanneer u aan de rechterkant een bestand of map selecteert en een rechter muisklik uitvoert dan kunt u in het menu dat uitklapt kiezen voor: Downloaden. Daarmee kunt u de betreffende bestanden en/of mappen downloaden naar de eigen computer.

Bestanden die u op de webserver in de map httpdocs plaatst zijn bereikbaar (zichtbaar) via internet.

Door de bestanden van uw website te plaatsen in de map httpdocs publiceert u de website.