• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Uitgaande (SMTP) mailserver

Uitgaande (SMTP) mailserver internetprovider

Bij het versturen van e-mail vanaf uw computer heeft u een uitgaande (SMTP) mailserver nodig. Deze wordt meestal verzorgd door de internetprovider.

Als u bijvoorbeeld internet van Ziggo heeft dan is de uitgaande mailserver: smtp.ziggo.nl.

De instellingen voor het gebruik van de uitgaande (SMTP) mailserver kunt u vinden bij uw internetprovider.

De gegevens die u nodig heeft zijn:
- naam uitgaande (SMTP) server
- gebruikersnaam
- wachtwoord
- poort voor de uitgaande server
- al dan niet gebruik maken van een beveiligde verbinding (SSL, TLS, geen)

Deze gegevens kunt u gebruiken om de uitgaande mailserver in uw e-mailprogramma in te stellen. Vervolgens kunt u via die uitgaande mailserver e-mail versturen.

Uitgaande (SMTP) mailserver Yourname

Bent u veel onderweg, dan zult u met de SMTP server van uw internetprovider niet overal e-mail kunnen versturen. De uitgaande mailserver hoort namelijk bij uw internetverbinding en kan vaak niet vanaf een andere verbinding of netwerk gebruikt worden.

U kunt dan overwegen gebruik te maken van de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname. Daarmee kunt u ook onderweg/buitenshuis e-mail versturen.

Bij Business hosting en E-mail hosting pakketten is gebruik van uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname inclusief. Bij de overige hostingpakketten is gebruik van de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname een optie. De kosten van die optie zijn € 1,- per maand (ex btw).

Om de uitgaande mailserver van Yourname te kunnen gebruiken moet u een Gebruiker aanmaken. Zo'n gebruiker kunt u aanmaken in het Customer Portal: aanmaken gebruiker uitgaande (SMTP) mailserver Yourname

Voor informatie over hoe u de SMTP server van Yourname vervolgens kunt instellen in een e-mailprogramma zie: SMTP server van Yourname instellen