• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Instellen uitgaande (SMTP) mailserver in Apple Mail (OS X 10.11 El Capitan)

De SMTP server is de server waarmee u e-mails verstuurt.

Die kunt u als volgt instellen in Apple Mail. We geven hier de instellingen voor het gebruik van de Yourname SMTP server. Een gebruiker hiervoor kunt zelf aanmaken in het Customer Portal.

Wanneer Mail geopend en actief is kunt u in de balk boven in uw scherm klikken op Mail en dan op Preferences. Dan opent het volgende scherm:

Klik bij Outgoing Mail Server (SMTP): op het pijltjes symbool .

Kies voor Edit SMTP Server List…

Dan opent het volgende scherm:

In dit scherm houdt u de volgende instellingen aan:

Server name: smtp.yourname.nl

TSL Certificate: None!

Daarna klikt u op Advanced.

Dan gaat u naar het volgende scherm:

In dit scherm houdt u de volgende instellingen aan:

Automatically detect and maintain account settings: uitvinken!

Port: 587

Use SSL: uitvinken!

Authentication: kies in het uitklapmenu voor: Password

Allow insecure authentication: aanvinken!

User Name: de gebruikersnaam voor de SMTP server (gebruiker@domeinnaam.nl)

Password: uw wachtwoord voor de SMTP server

Klik daarna op OK.

De wijzigingen worden opgeslagen.

Met deze instellingen kunt u e-mails versturen via de SMTP server van Yourname.