• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Instellen e-mailaccount in Apple Mail (OS X 10.11 El Capitan)

Om de instellingen van een E-mailaccount in Apple Mail aan te passen opent u eerst het programma Mail. Wanneer Mail geopend en actief is kunt u in de balk boven in uw scherm klikken op Mail en dan op Preferences. Dan opent het volgende scherm:

We hebben hier domein backslash.nl als voorbeeld genomen.

De juiste instellingen voor uw e-mailaccount zijn:

Enable this account: aanvinken!

Account type: IMAP (dit kan ook POP zijn, die keuze kunt u maken bij het aanmaken van een nieuw e-mailaccount)

Incoming Mail Server: mail.domeinnaam.nl

User Name: de naam van het e-mailaccount (bijvoorbeeld jan@domeinnaam.nl)

Password: het wachtwoord voor het e-mailaccount

Daarna gaat u naar tabblad Advanced.

Dan komt u in het volgende scherm:

De juiste instellingen in dit scherm zijn:

Automatically detect and maintain account settings: uitvinken!

IMAP Path Prefix: hier kunt u eventueel 'INBOX' invullen

Port: 143 (in het geval van protocol IMAP, bij protocol POP is het poort 110).

Use SSL: uitvinken!

Authentication: Password

Allow insecure authentication: aanvinken!

Use IDLE command if the server supports it: uitvinken!

Als u nu bovenin het scherm klikt op General, dan wordt gevraagd of u de instellingen op wilt slaan, kies voor Opslaan!

Met deze instellingen kunt u e-mails van uw e-mailaccount inzien of ophalen.

Voor het instellen van de uitgaande mailserver in Apple Mail kunt u deze handleiding volgen:  Instellen Uitgaande (SMTP) server in Apple mail