• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe kan ik mijn e-mailaccount in een e-mailprogramma instellen?

De basisinstellingen voor het ophalen (of inzien) van e-mail voor e-mailaccount naam@domeinnaam.nl zijn als volgt:

• Servernaam voor inkomende e-mail: mail.domeinnaam.nl
  • Gebruikersnaam: naam@domeinnaam.nl
  • Wachtwoord: uw wachtwoord voor inkomende mail
  • Soort verbinding: POP of IMAP
  • Bij gebruik POP: poort 110
  • Bij gebruik IMAP: poort 143
  • SSL / beveiligde verbinding: NEE/geen!

Met deze instellingen kunt u een e-mailprogramma instellen.

In principe moet u daarmee e-mail kunnen ophalen (of inzien).

De instellingen voor de uitgaande (SMTP) mailserver vindt u hier: Instellen uitgaande (SMTP) mailserver

Het wachtwoord voor een e-mailaccount kunt u zelf instellen: Wachtwoord e-mailaccount instellen/aanpassen

Voor het verschil tussen POP en IMAP zie: POP en IMAP