• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe zien de instellingen van een e-mailaccount (met IMAP) in Android (in de Gmail App) er uit?

De standaardinstelling van een e-mailaccount met IMAP als protocol ziet er op een Android telefoon (in de Gmail App) als volgt uit.

In onderstaand voorbeeld wordt uitgegaan van domeinnaam backslash.nl en e-mailaccount sander@backslash.nl. En gebruik van de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname (met gebruiker uitgaand@backslash.nl).

(Zie eventueel: Wat is POP en wat IMAP? en: Uitgaande mailserver.)

De mailinstellingen in de Gmail App zijn te vinden in de app onder Instellingen > selecteer het e-mailaccount.

1) Onder Serverinstellingen > Instellingen inkomende e-mail:

Gebruikersnaam: naam van het e-mailaccount

Wachtwoord: het wachtwoord voor het e-mailaccount

Server: domeinnaam-nl.securemail.yourname.nl

Poort: 993

Beveiligingstype: SSL/TLS

2) Onder Serverinstellingen > Instellingen uitgaande e-mail:

Gebruikersnaam: naam@domeinnaam.nl

(zie: Waar vind ik de inloggegevens voor de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname?)

Wachtwoord: het wachtwoord voor de uitgaande mailserver

SMTP-server: smtp.yourname.nl

Poort: 465

Beveiligingstype: SSL/TLS