• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe zien de instellingen van een e-mailaccount (met POP) in Outlook 2016 er uit?

De standaardinstelling van een e-mailaccount met POP als protocol ziet er in Outlook 2016 als volgt uit. (Zie eventueel: Wat is POP en wat IMAP?)

In onderstaand voorbeeld wordt uitgegaan van domeinnaam backslash.nl en e-mailaccount test@backslash.nl. En het gebruik van de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname. (Zie eventueel: Uitgaande mailserver)

De instellingen zijn in Outlook te vinden onder Bestand > Accountinstellingen > Accountinstellingen > selecteer het account (dubbelklikken).

Onder Account wijzigen:

Server voor inkomende e-mail: domeinnaam-nl.securemail.yourname.nl

Server voor uitgaande e-mail: smtp.yourname.nl

Gebruikersnaam: naam van het e-mailaccount

Wachtwoord: het wachtwoord voor het e-mailaccount

Beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) is verplicht: aanvinken

Onder Meer instellingen > Geavanceerd:

Inkomende e-mail (POP3): 995

Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL/TLS): aanvinken

Uitgaande e-mail (SMTP): 587

Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: STARTTLS

Onder Meer instellingen > Server voor uitgaande e-mail:

Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist: aanvinken

Aanmelden met: aanvinken

Gebruikersnaam: naam@domeinnaam.nl (zie: Waar vind ik de inloggegevens voor de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname?)

Wachtwoord: het wachtwoord voor de uitgaande mailserver

Beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) is verplicht: niet aanvinken