• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Melding in e-mailprogramma over nieuw certificaat op de mailserver

We hebben op 13 oktober een nieuw certificaat geïnstalleerd op de mailservers om e-mail via SSL mogelijk te maken.

Het kan zijn dat het e-mailprogramma dat u gebruikt daar nu een waarschuwing voor geeft.

Als u in de instellingen van het e-mailprogramma het gebruik van SSL uit zet dan zal de waarschuwing over het certificaat achterwege blijven. (De poort moet dan zijn 110 bij POP of 143 bij IMAP.)

Dat was tot nu toe de standaardinstelling.

Eventueel moet u het e-mailprogramma daarna een keer afsluiten en weer opstarten.

Het is ook mogelijk om het gebruik van SSL aan te laten staan. Maar in dat geval zult u de naam voor de server voor inkomende e-mail moeten aanpassen.

Oude benaming: mail.domeinnaam.nl (soms ook: www.domeinnaam.nl of domeinnaam.nl)

Nieuwe benaming: domeinnaam-nl.securemail.yourname.nl

(Als de domeinnaam bijvoorbeeld 'backslash.nl' is dan wordt de naam voor de server voor inkomende e-mail: backslash-nl.securemail.yourname.nl. Als de domeinnaam backslash.com is dan wordt de naam van de server voor inkomende e-mail: backslash-com.securemail.yourname.nl.)

Zie ook: Hoe kan ik mijn e-mailaccount in een e-mailprogramma instellen?

En: Handleidingen Instellen E-mail