• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe zien de instellingen van een e-mailaccount (met IMAP) in IOS (iPhone & iPad) er uit?

De standaardinstelling van een e-mailaccount met IMAP als protocol ziet er in IOS (iPhone en iPad) als volgt uit. (Zie eventueel: Wat is POP en wat IMAP?)

In onderstaand voorbeeld wordt uitgegaan van domeinnaam backslash.nl en e-mailaccount sander@backslash.nl. En het gebruik van de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname. (Zie eventueel: Uitgaande mailserver)

De mailinstellingen zijn in IOS te vinden onder InstellingenAccounts en wachtwoorden > selecteer het account.

Onder Account:

Hostnaam: domeinnaam-nl.securemail.yourname.nl

Gebruikersnaam: naam van het e-mailaccount

Wachtwoord: het wachtwoord voor het e-mailaccount

Onder Geavanceerd:

Gebruik SSL: aangevinkt

Indentiteitscontrole: Wachtwoord

Serverpoort: 993

En:

En onder SMTP:

Hostnaam: smtp.yourname.nl

Gebruikersnaam: naam@domeinnaam.nl (zie: Waar vind ik de inloggegevens voor de uitgaande (SMTP) mailserver van Yourname?)

Wachtwoord: het wachtwoord voor de uitgaande mailserver

Gebruik SSL: aangevinkt

Identiteitscontrole: Wachtwoord

Serverpoort: 465