• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe kan ik mijn e-mailaccount in een e-mailprogramma instellen?

De basisinstellingen voor het ophalen (of inzien) van e-mail voor e-mailaccount naam@domeinnaam.nl zijn als volgt:

• Servernaam voor inkomende e-mail: domeinnaam-nl.securemail.yourname.nl      *
  • Gebruikersnaam: naam@domeinnaam.nl (de naam van het e-mailaccount)
  • Wachtwoord: het wachtwoord voor het e-mailaccount
  • Soort verbinding: POP of IMAP
  • Bij gebruik POP: poort 995
  • Bij gebruik IMAP: poort 993 (in Apple Mail: poort 143)
  • SSL / beveiligde verbinding: SSL/TLS
  • Authenticatie: wachtwoord (in Apple Mail bij gebruik IMAP: MD5 Challenge-Response)

Met deze instellingen kunt u een e-mailaccount instellen in een e-mailprogramma.

In principe moet u daarmee e-mail kunnen ophalen.

* Als de domeinnaam bijvoorbeeld 'backslash.nl' is dan wordt de naam voor de server voor inkomende e-mail: backslash-nl.securemail.yourname.nl. Als de domeinnaam backslash.com is dan wordt de naam van de server voor inkomende e-mail: backslash-com.securemail.yourname.nl.

De instellingen voor de uitgaande (SMTP) mailserver vindt u hier: Instellen uitgaande (SMTP) mailserver

Het wachtwoord voor een e-mailaccount kunt u zelf instellen: Wachtwoord e-mailaccount instellen/aanpassen

Voor het verschil tussen POP en IMAP zie: POP en IMAP

Zie ook: Instellen e-mail in specifieke e-mailprogramma's