• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe zien de standaard instellingen in Outlook er uit?

De standaardinstellingen van een e-mailaccount zien er in Outlook als volgt uit.

Dit zijn de instellingen voor e-mailaccount sander@backslash.nl. De naam voor de server voor inkomende e-mail is: mail.domeinnaam.nl (in dit voorbeeld dus: mail.backslash.nl). De naam voor de server voor uitgaande e-mail is smtp.yourname.nl of de naam van een andere uitgaande mailserver die u gebruikt (zie: Uitgaande (SMTP) mailserver).

Onder Meer instellingen komt u dan nog de volgende instellingen tegen.

Op tabblad Server voor uitgaande e-mail hoort de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de uitgaande (SMTP) mailserver te staan:

Op tabblad Geavanceerd staan:

• de poort voor inkomende e-mail: poort 110 voor POP, poort 143 voor IMAP
  • de poort voor uitgaande e-mail: poort 587 voor smtp.yourname.nl
  • gebruik versleutelde verbinding: Geen
  • Pad van de hoofdmap: inbox (bij gebruik van IMAP), geen pad/leeg (bij gebruik van POP)

Met deze instellingen in Outlook kunt u voor het e-mailaccount e-mail ophalen en e-mail sturen.