• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe kan ik een WordPress website verplaatsen?

Voor het verplaatsen van een WordPress website raden we het gebruik van Duplicator aan.

Duplicator is een plugin voor WordPress. (Zie: Duplicator)

Met Duplicator kunt u een WordPress website eenvoudig op een nieuwe plek plaatsen. Duplicator zorgt er daarbij voor dat URLs en Permalinks op de juiste manier worden aangepast.

1) Om een website met duplicator te verplaatsen moet u eerst een nieuwe database aanmaken. Zie: https://support.yourname.nl/hc/nl/articles/213893445-Hoe-maak-ik-een-database-                          U maakt de database aan bij de domeinnaam waar u de WordPress website naar toe wilt verplaatsen.

De connectiegegevens van de database (database naam, database gebruiker, wachtwoord en host) heeft u later in het proces nodig.

2) Installeer dan de plugin Duplicator in de beheeromgeving van de WordPress website die u wilt verplaatsen. Ga daarna in het Dashboard menu naar Duplicator en kies voor 'Maak nieuwe'. Duplicator maakt dan twee bestanden aan: installer.php en een ...._archive.zip bestand. Die bestanden kunt u downloaden.

3) Plaats de twee bestanden (installer.php en ..._archive.zip) in de map httpdocs van de domeinnaam waar u de WordPress website naar toe wilt verplaatsen. Ga daarna in een browser naar https://domeinnaam.nl/installer.php. Een aantal installatieschermen/stappen begeleiden u dan door het installatieproces.