• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Hoe kan ik een hostingruimte benaderen/gebruiken wanneer de DNS records van de domeinnaam nog naar een andere hostingruimte verwijzen?

Soms wordt een hostingabonnement (en de bijbehorende ruimte op de webserver) opgeleverd voordat een domeinnaam wordt verhuisd naar Yourname.

Dat geeft de mogelijkheid op alvast een website te plaatsen op de hostingruimte. Zodat op het moment van verhuizen van de domeinnaam de website van het domein meteen klaar staat.

Om een website op de hostingruimte van Yourname in te kunnen richten nog voordat de domeinnaam verwijst naar die hostingruimte (voordat de DNS records van de domeinnaam verwijzen naar die ruimte) kunt u de volgende methode gebruiken.

Als u op een Windows pc werkt gaat u naar C:\Windows\System32\drivers\etc\. Open daar het bestand 'hosts' met Kladblok. Voeg onderaan in het bestand een regel toe:

<IP nummer van de hostingruimte> domeinnaam.nl www.domeinnaam.nl

Bijvoorbeeld:

185.107.213.54 backslash.nl www.backslash.nl

Na het bestand te hebben opgeslagen kunt u in een browser naar het domein (domeinnaam.nl/backslash.nl) gaan. Dan komt u bij de nieuwe hostingomgeving uit.

(Het kan zijn dat het opslaan van het bestandje 'hosts' niet meteen lukt. Sla het dan op in Documenten (zonder .txt extensie). Kopieer dat bestand. En plak het in C:\Windows\System32\drivers\etc\. Daarbij vervangt u het oude bestand.)

Mocht u een Mac gebruiken, dan kunt u het nieuwe IP-adres aan het bestand hosts toevoegen via de Terminal (Applicaties >> Utilities >> Terminal).

Met één van de volgende commando's kun je het bestand 'hosts' bewerken:

sudo nano /private/etc/hosts

of: sudo vi /private/etc/hosts

Ook hier voegt u onderaan een regel toe:

<IP nummer van de hostingruimte> domeinnaam.nl www.domeinnaam.nl

Bijvoorbeeld:

185.107.213.54 backslash.nl www.backslash.nl

Na het opslaan van het aangepaste bestandje 'hosts', voert u nog het volgende commando uit: dscacheutil -flushcache

Het is verstandig de toegevoegde regel in het bestand 'hosts' weer te verwijderen zodra u klaar bent. Of zodra de domeinnaam is verhuisd en verwijst naar de nieuwe hostingomgeving.