• 085 - 8888 365
  • info@yourname.nl

Waarom is mijn website ondanks een certificaat nog niet bereikbaar via een beveiligde verbinding

We hebben alle domeinnamen voorzien van een SSL Certificaat (Lets Encrypt).

Daarmee is de website in principe bereikbaar via een beveiligde verbinding (via https://domeinnaam.nl).

Het kan zijn dat uw browser aangeeft aan dat de website nog niet beschikbaar is via een beveiligde verbinding (in de adresbalk is dan niet een groen of gesloten slot te zien maar een waarschuwing/uitroepteken).

In Chrome is goed te zien waarom dat nog niet zo is. Open Chrome > ga naar https://domeinnaam.nl/ > klik op: Google Chrome aanpassen en beheren (drie puntjes rechtsboven) > Meer hulpprogramma's > Hulpprogramma's voor ontwikkelaars > tabblad Security.
Daar kunt u zien waarom de pagina nog niet beveiligd/secure is.

Meestal zal de reden zijn dat er nog inhoud voor de webpagina wordt geladen via een onbeveiligde http:// verbinding. Bijvoorbeeld omdat er een afbeelding wordt geladen via http://www.domeinnaam.nl/wp-content/uploads/img45.png.

U moet er dan voor zorgen dat de URLs waar de website gebruik van maakt worden omgezet naar https://.

Als u dat doet zal de webpagina (als het goed is) beschikbaar zijn via een beveiligde verbinding. En op de beveiligde webpagina een groen slotje (of een gesloten slot) in de adresbalk laten zien.

Hoe u een WordPress website kunt instellen voor een beveiligde verbinding kunt u hier vinden: Hoe kan ik WordPress instellen voor gebruik van een beveiligde verbinding/SSL?